Rianne Stenhuis MarrisRianne Marris
Van kind af aan heb ik getekend. Languit liggend op de vloer samen met mijn broer en zusje tekenden wij uit de Donald Duck na. Altijd waren er stiften, kleurpotloden en papier voorhanden.

Het kunstenaarschap zit in mijn bloed. De broers Jacob, Willem en Mathijs Maris van de Haagsche School en een zoon van hen, Simon Maris, waren beroemde schilders. Broers van mijn opa hebben ook geschilderd en gebeeldhouwd waarvan Jac Maris de bekendste was. Hij was een bekende beeldhouwer en woonde en werkte in Heumen, waar nu het Museum Marishuis is gevestigd. Hij heeft in het hele land diverse beelden staan, waaronder een beeld bij de middelbare school De Grundel in Hengelo en een groot beeld op Plein 1945 te Nijmegen. En dan heb ik nog een oom en een neef die kunstenaar zijn in Ugchelen.

In verschillende fasen in mijn leven ging het schilderen en tekenen wat naar de achtergrond of pakte ik het juist weer op. In 2009/10 heb ik het intuïtief tekenen en schilderen ontdekt en toen wist ik dat ik hiermee verder wilde. Ik werkte in die tijd nog als docent levensbeschouwing in het Voortgezet Onderwijs en ben van lieverlee begonnen met wat losse lessen geven.

In 2011 heb ik mijn eigen teken- en schilderpraktijk geopend: Tekenpraktijk Maresch. Maresch is de naam van de eerste voorvader in de Maris-lijn die zich in Nederland vestigde.

Door mijn opleiding bij de Vrije Academie Het Pad te Groesbeek heb ik mij in snel tempo verder kunnen ontwikkelen. Daardoor heb ik ook het zelfvertrouwen gekregen om zelf als kunstenaar mijn werk te exposeren.

Ik werk vrij en experimenterend, waardoor er divers werk ontstaat. Ik geniet ervan en schilder vanuit mijn hart. Dat is waar het om gaat; de liefde voor het creëren.

Ik experimenteer graag met allerlei verschillende materialen en in verschillende stijlen. Het door elkaar gebruiken van collage met krijtsoorten en verfsoorten of inkten vind ik een heerlijk spel, zonder conventies. Soms kom ik dan tegen dat materialen elkaar tegenwerken, maar heerlijk kan het zijn welk onverwachts effect dat geeft! Ik maak hierdoor gelaagd werk wat voor mij een uitdrukking is van Alles wat er is. Binnen en buiten de mens.

Meer info: www.riannemarris.nl en www.tekenpraktijkmaresch.nl

 

SCHILDERIJEN