Martin OudbierDr. Marcius Von Rosenstein, parttime freelance illustrator / artist en fulltime mad scientist

Zoals sommige mensen hem noemen….

Martin Oudbier, is geboren op 18 juli 1985.
Hij had op jonge leeftijd al als favoriete bezigheid tekenen. Vooral draken en niet bestaande dieren vormden vaak onderdeel van zijn inspiratie en creaties, tot zelfs ergernis van zijn leraren. De creativiteit heeft hij niet van een vreemde. Zijn opa was zeer creatief en stimuleerde hem van jongs af aan. De heer M. is als een grafisch vormgever/illustrator afgestudeerd aan het Ciwap en is nu beroepskunstenaar. Zo heeft hij onder andere aan de Valche Geschiedenis van Deventer en alle vervolgdelen gewerkt. Ook maakt Marcius Von Rosenstein (zijn artiestennaam) Steampunk accessoires.

Marcius schildert met waterverf in combinatie met acrylverf en soms plakt hij andere materie op het geheel. De onderwerpen komen vaak diep uit zijn ziel, soms door een droom en dan weer uit de ‘buitenwereld’. Maar altijd is het onderwerp subjectief. Vaak zie je in zijn werk tegenovergestelde sferen die samen een harmonie vormen. Zoals schedels en schattige meisjes of hardrockers en konijntjes.

Zo wil Marcius een sfeer oproepen die toeschouwers anders laat kijken naar dingen, maar ook bewuster maken. Neem de tijd en kijk langer en beter naar de kleine details in zijn werk. Ga op ontdekkingsreis en vind wat hij heeft verstopt.

Veelal is het werk een geheel eigen kleurenpalet en een grote gelaagdheid, zowel in betekenis als in materiaal. De schilderijen geven keer op keer weer iets nieuws prijs, hierdoor blijft de verwondering.

SCHILDERIJEN