Tineke HartkampIk ben Tineke Hartkamp, geboren op 5 maart 1952 in Almelo.
Op mijn 15e jaar kreeg ik tekenles van kunstschilder Reggi Scherpbier in Delft. Op mn 18e werd ik au-pair in East Croydon, Engeland, daar volgde ik het Fairfax Hall College of Arts. In de loop der jaren daarna volgden een reclame-praktijkopleiding, tekenakte LO, lessen bij Jan Albers in Apeldoorn.

Op 14 juni 2013 behaalde ik mijn mastercertificaat Portretschilderen bij de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet en sinds september 2013 maak ik deel uit van een ateliergroep van gecertificeerde kunstenaars in Nunspeet.

Het liefst schilder ik een portret van iemand waar ik n klik mee heb en ik probeer dan weer te geven hoe ik diegene zie. Soms hoor ik wel dat ik mensen vriendelijker en/of jonger maak dan ze in werkelijkheid zijn..
k Wil graag dat mensen voor me poseren en me vertellen wat ze bezighoudt.. Want pas dan ontstaat er voor mij een goed beeld!

Mijn materialen zijn olieverf, lijnzaadolie, op paneel of op doek.
Afmetingen variëren van 30 bij 40 cm tot ca. 70 bij 100 cm.

Het is mijn gewoonte om van een portret een zgn making-of te maken, waarbij ik met fotos van diverse fasen in het portret laat zien welke kleuren ik gebruik en ik ook het tot stand komen laat zien. Elke fase wordt voorzien van tekst daarover zodat de geportretteerde of de ontvanger niet alleen het eindresultaat tot zn beschikking krijgt, maar ook de weg die er naar toe leidde.

Het bedrag voor een portret hangt af van de grootte, wel of niet ingelijst en is bespreekbaar via deze website; een vanaf-prijs is ca. 400 euro.

De totstandkoming van mijn schilderijen en meer van mijn werken kunt u op tinekehartkamp.nl bekijken