László GeldermanLászló Gelderman

Mijn voornaam verraadt een Hongaarse afkomst (moeder), vandaar ook Hongaarse invloeden in mijn schilderwerk. Tekenles gehad van Tirza bij de ”pretentielozen” in Apeldoorn.
Fijnschilderen op de School voor Realistische Kunst “Art Partout” van Tomas Nagy (ook al van Hongaarse afkomst) te Deventer.
Vooral advocaat geweest en de laatste jaren enige tijd gevonden om te schilderen. Altijd al belangstelling gehad, ook omdat mijn familie een aantal niet onverdienstelijke schilders kent. Ik heb er vooral veel plezier in en het is heel plezierig als anderen je werk weten te waarderen. Ik ben een groot bewonderaar van De Hollandse Grote Meesters. Ook het impressionistische werk kan mij bijzonder boeien. Van Gogh is mijn favoriete schilder. Ik heb mij weleens gewaagd aan schilderijen “vrij” naar Van Gogh met geweldig resultaat! Heel vroeger heb ik ook weleens abstracte werk gemaakt. Na een cursus “moderne kunst”, laat ik dat graag aan anderen over.
Ik schilder met olieverf graag naar de natuur; de zee, landschappen , boten, dieren, bloemen, maar ook stillevens. In opdracht: een hond in een jachttafereel of een strandgezicht. Elk schilderij krijgt erg veel aandacht en het duurt soms lang voordat ik er tevreden mee ben.
Ik hoop dat u ervan kan genieten, net zoals ik dat ook doe.

SCHILDERIJEN