Ingrid Arensen

Ik heb een heel eigen stijl van schilderen ontwikkeld die misschien het beste met het “magisch realisme” te vergeleken is. Ik werk graag met olieverf omdat het zo langzaam droogt en je daardoorde kleurnuances zo mooi in elkaar kunt latenovervloeien, maar af en toe
heb ik zin om de penseelstreek wat directer aan te brengen en gebruik ik acrylverf. Pastelkrijt heb ik veel gebruikt omdat je daar ook van die mooie zachte overgangen mee kunt maken in de kleuren, bovendien is het heerlijk om heel direct met je vingers te werken i.p.v. met een penseel.

Dingen die me bezighouden krijgen vorm op m’n schilderijen. Vaak gaat dat over mezelf, mijn gevoelsleven, maar ook gebeurtenissen in de wereld kunnen zo diep op me inwerken dat ik dat verwerk in een schilderij. Mijn schilderijen zijn dus eigenlijk een afspiegeling van wat er leeft in mij. Als ik aan het schilderen ben, ben ik als het ware in een andere dimensie, dan ben ik in m’n schilderij. Het is een voorrecht om steeds zo je hoofd leeg te kunnen schilderen.

Meer over mij weten? Kijk dan op: www.kunstvaningrid.nl. Rechtstreekse links:

Portretten
Teken -en schilderlessen
Wandschilderingen
Workshop

SCHILDERIJEN