Bert Diks

Bert Diks (1946), is autodidact en schildert al bijna een half mensenleven .Aanvankelijk realistisch, in olieverf, maar pas met de moderne acrylverf begon zijn beeldidioom te veranderen. De abstractie verscheen in zijn werk. Tegenwoordig is hij “back to basics”. Met behoud van het vervreemdende beeldelement is soms het tekenend materiaal in de vorm van grafiet, pastelkrijt en inkt terug in zijn werk.

Ook de acrylverf wordt ”vrij” gebruikt in combinatie met aquarelverf en gel. Olieverf is terug in de vorm van H2Oil, een waterverdunbare soort die Bert meestal gebruikt in de laatste lagen als glacis. Eigenlijk is niets wat het lijkt en wat je dacht te herkennen in zijn veelal abstraherende olieverven.

Naast zijn schildersactiviteiten runt Bert een eigen galerie waarin ook zijn atelier is ondergebracht, onder de naam Galerie PS20 in het centrum van Apeldoorn waarin hij naast zijn eigen werk podium biedt aan gast exposanten.

Binnenkort zijn een aantal van de werken van Bert Diks op deze site te bewonderen. Wilt u meer over hem weten, bezoek dan zijn website: www.bertdiks.nl

SCHILDERIJEN