Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Louis Rinck exposeert in Eglantier Apeldoorn

7 juli 2014 - 21 september 2014

De Deventer kunstschilder Louis Rinck exposeert tot medio september 2014 in het Medisch Centrum de Eglantier in Apeldoorn.

Hij heeft 32 jaar als grafisch ontwerper bij een grote uitgever gewerkt. Dit werk was altijd een uitdaging om zijn creativiteit te beteugelen omdat het moest voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. “Dit aspect vind ik wel het leukste van werken voor je zelf, je hebt geen opdrachtgever”.
Voor Louis is het belangrijk om op de één of andere manier het dagelijkse leven vorm te geven en hij is dus altijd bezig zijn gedachten d.m.v. keramiek en pentekeningen zichtbaar te maken. De keramiekexposities liepen goed en hij heeft veel verkocht. Sinds 2004 gebruik Louis ook het medium olieverf, waar hij erg van kan genieten.

Mijn thema is “De Weg” (Tao)
De weg die een ieder aflegt van wieg tot graf. Soms is hij grillig en soms soepel en lieflijk.  Zijn weg spiegelt zich in zijn schilderijen.
Louis werkt intuïtief vanuit een emotie en hij is altijd weer verrast door het resultaat. Belangrijk is dat er harmonie in compositie/kleurgebruik uit spreekt. Soms ligt de harmonie en samenhang voor het grijpen en soms wil het maar niet komen. Het blijft een zoektocht.
Maar ….Uiteindelijk lukt het toch.

Meer informatie: www.louisrinck.nl

Schilderijen van Louis Rinck

Gegevens

Begin:
7 juli 2014
Einde:
21 september 2014
Evenement Tags:

Locatie

Medisch Centrum De Eglantier
Eglantierlaan 10
Apeldoorn, Gelderland 7329AN Nederland
+ Google Maps