Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Erik en Jacqueline in Eglantier

26 november 2012 - 4 februari 2013

De Apeldoornse balpenkunstenares Jacqueline Laros en de Haaksberge kunstenaar Erik Loman exposeren t/m 4 februari 2013 in het gezondheidscentrum De Maten.

Zomervierkantje 2Zomervierkantje 3

Erik Loman(1965) groeide op, op een boerderij in de landelijke omgeving rond Haaksbergen, waar hij nog steeds woont en waar zijn liefde voor de natuur en haar kleuren ontstond.Al op jonge leeftijd roerde zijn creativiteit zich in een talent om te tekenen en de drang om, op een heel eigen wijze, uitdrukking te geven aan wat er in hem omging.
“Ik ben autodidact, heb geen speciale opleiding gevolgd.

 

Ben gewoon begonnen vanuit het idee: ik vind dat je altijd moet doen wat je wilt doen. “Volg je eigen hoofd, zeg ik tegen iedereen die twijfelt”. Dat hij dat succesvol doet, bewijst zijn volle expositie-agenda wel, de passie van deze kunstenaar pur sang spat werkelijk van zijn originele, kleurrijke en expressieve schilderijen af. En hij doet dat met een zodanig eigen signatuur, zodat een schilderij van hem direct als een ‘Lomannetje’ herkend kan worden.

‘Geef me een doek en ik ben weg,weer op weg naar een nieuwe vriend,die misschien ook wel voorbij is komen drijven……………………..’.

Meer informatie is te vinden op www.erikloman.com

 

   De Vijfde Ronde

 

Balpenkunst door Jacqueline Laros
Sinds kindsjaren teken ik graag en veel. Striptekeningen voor de schoolkrant, portretten en schilderijen, ik heb alles wel geprobeerd aan materialen en stijlen.Totdat ik de balpen ontdekte. Het werd min of meer mijn penseel en ik kreeg er steeds meer handigheid mee.Ik ontwikkelde een eigen stijl.Het balpentekenen is intussen uitgebouwd tot een bijna dagelijkse routine. De uitdaging is het verbinden van vormen tot een mooie balans op papier of doek.

Aan ideeën geen gebrek. Ik lig er soms wakker van en maak schetsjes of aantekeningen om het vervolgens uit te werken.Soms werk ik alleen op mijn gevoel en laat de tekening ontstaan uit het niets. In 2010 besloot ik als professional door te gaan.

“Onalledaags, verrassend en elegant“, zijn veelgenoemde woorden in de reacties die ik kreeg tijdens eerdere exposities en via mijn website www.jacquelinelaros.nl. Voor mij dus reden genoeg om geduldig door te pennen.

Tekenen is bijzonder rustgevend. Ik vind er mijn balans in en word telkens geïnspireerd voor een volgend werk door wat er op papier of doek ontstaat. Emotie is een belangrijke factor in deze tekeningen en dat zie je terug. Voor mij is het als een spannend vervolgverhaal; als je eenmaal goed kijkt wil je steeds meer zien.

Workshops
In mijn atelier heb ik  alle ruimte om te werken en workshops te geven. Wil je een workshop bijwonen of heb je belangstelling voor een van de werken dan kun je dit kenbaar maken via [email protected].

Gegevens

Begin:
26 november 2012
Einde:
4 februari 2013
Evenement Tags:
,

Locatie

Medisch Centrum De Eglantier
Eglantierlaan 10
Apeldoorn, Gelderland 7329AN Nederland
+ Google Maps