Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Edward Saager exposeert in Oranjeoord Hoog Soeren

3 december 2013 - 28 februari 2014

Edward Saager (1950) exposeert vanaf 3 december tot medio februari 2014 een groot aantal schilderijen bij Charmehotels “Oranjeoord – Hoog Soeren 134 in Hoog Soeren.
Kunst heeft zijn interesse gewekt vanaf het moment dat hij op school tekenles kreeg. Vanaf jonge leeftijd is hij altijd vrij creatief geweest. Dat resulteerde in schilderen, fotograferen, vervaardigen van schaakspelen etc.
Na een druk werkzaam en sociaal leven begon hij in 2004 weer met schilderen. In eerste instantie figuratief waarbij hij een paar jaar les kreeg over fijnschilderen” bij Art Partout in Deventer. Zo nu en dan volgt hij workshops bij andere kunstenaars voor zijn eigen ontwikkeling, waardoor continue veranderingen in zijn kunstwerken optreden.
Hij is wat je noemt “autodidact” en bij alles wat hij doet werkt hij vanuit zijn innerlijk gevoel. Dat heeft er toe geleid dat hij op een gegeven moment abstracte schilderijen is gaan maken. Voor hem is dit een vorm waarin hij zich kan uiten. Hij noemt zich een “materieschilder”.

Iedere nieuwe compositie is voor hem een experiment, een “ontdekkingsreis” waarbij hij al experimenterend gebruik maakt van nieuwe technieken.

Tijdens het ontstaan van een nieuw schilderij, werkt hij behalve met olieverf of acryl, ook met natuurlijke materialen zoals, karton, jute zand, kurk, boomschors of andere middelen uit de natuur. Tevens gebruikt hij“restmaterialen” zoals zilverpapier, kledingstukken etc.
In combinatie met de kleurkeuze wordt ieder schilderij gevormd tot een harmonieus geheel.
Ieder jaar staat hij tussen de maanden mei en oktober met zijn schilderijen op diverse kunstmarkten in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij af toe een workshop.

Website Edward Saager: art-for-you.nl

Gegevens

Begin:
3 december 2013
Einde:
28 februari 2014
Evenement Tags:

Locatie

Oranjeoord Hoog Soeren
Hoog Soeren 134
Hoog Soeren, Nederland
+ Google Maps